ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГМайно «Газу України» продадуть для погашення боргів

Майно «Газу України» продадуть для погашення боргів

Відчуження основних фондів здійснюватиметься за ринковою вартістю шляхом продажу на конкурентних засадах.

Відчуження основних фондів здійснюватиметься за ринковою вартістю шляхом продажу на конкурентних засадах.

Кредиторську заборгованість та борги за імпортований газ "Газ України", дочірньої компанії “Нафтогазу України”, погасять за рахунок продажу частини основних фондів.

Відповідне розпорядження Кабінету міністрів про погодження відчуження основних фондів дочірньої компанії “Газ України” офіційно опубліковане в газеті "Урядовий кур'єр" 11 січня 2018 року, передає Укрінформ.

"Уряд погодив відчуження основних фондів дочірньої компанії “Газ України” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, що не використовуються у процесі провадження діяльності з транспортування магістральними трубопроводами і зберігання у підземних газосховищах. Реалізація рішення Уряду дозволить зменшити витрати на утримання основних фондів, що не використовується у основній виробничій діяльності дочірньої компанії “Газ України”, сприятиме погашенню кредиторської заборгованості та поліпшенню фінансового стану зазначеної компанії", - прокоментували розпорядження в Секретаріаті Кабміну.

Згідно з документом, відчуження основних фондів здійснюватиметься за ринковою вартістю шляхом продажу на конкурентних засадах.

Отримані кошти будуть спрямовані на погашення кредиторських зобов’язань та здійснення розрахунків за імпортований природний газ.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко, заявив, що завдяки зміні енергетичної стратегії Україна впевнено входить у 2018 рік, а залишки газу в підземних сховищах НАК "Нафтогаз" наразі є найбільшими за останніх чотири роки.

 

 
Коментарі (0)