ГоловнаНовини ЖКГТранспортМаріупольський вокзал не закриватимуть

Маріупольський вокзал не закриватимуть

Ніяких планів із приводу закриття вокзалу в Маріуполі немає і не було. Більше того, із введенням поїздів Skoda, навантаження на маріупольський вокзал зросте

Маріупольський залізничний вокзал у зв'язку із введенням нових швидкісних електропоїздів Skoda буде обслуговувати більше пасажирів.

Про це заявив начальник пасажирської служби Донецької залізниці Володимир Міхієнко, коментуючи чутки, які поширилися у місті, про нібито заплановане закриття вокзалу, інформує прес-служба Укрзалізниці.

«Ніяких планів із приводу закриття вокзалу в Маріуполі немає і не було. Більше того, із введенням поїздів Skoda, які з'єднають Маріуполь із Донецьком, Луганськом, Дніпропетровськом і Харковом, навантаження на маріупольський вокзал зросте. Адже нові поїзди обертатимуться набагато швидше, ніж діючі сьогодні, і природно, що пасажиропотік збільшиться. Якщо влітку вокзал у Маріуполі щодоби обслуговує близько 2,5 тис. осіб, то із введенням нового графіка руху кількість пасажирів зросте», - повідомив Володимир Міхієнко.

Він  також зазначив, що на вокзалі в Маріуполі у 2009 році були проведені масштабні роботи з його реконструкції, оскільки сполучення з цією станцією залізничники вважають перспективним. Цілком замінені дві залізничні колії, заново вимощений перон, реконструйований зал очікування, оновлені вітражі і вікна, відремонтовані системи вентиляції і кондиціонування повітря, переоснащений сервісний центр.

Із введенням руху електропоїздів зі швидкістю до 160 км/год,  залізничне сполучення з Маріуполем повинно якісно покращитися. Маріуполь увійшов у п'ятірку міст, між якими буде курсувати двоповерховий електропоїзд Skoda. Завдяки йому час у дорозі із Маріуполя до Донецька скоротиться практично вдвічі.

Уведення нових поїздів викликало необхідність відкоригувати існуючий графік руху.

«Існуючі маршрути не переглядалися з часів СРСР. Виникла природна потреба зробити роботу залізничного транспорту ефективною, сформувати маршрути таким чином, щоб на кожному з напрямків поїздами перевозилася максимальна кількість пасажирів. До того ж, ми не можемо і далі перевозити людей у зношеному рухомому складі – адже це небезпечно. Основне навантаження з перевезення пасажирів у сполучення Маріуполь-Донецьк-Луганськ-Дніпропетровськ-Харків візьмуть на себе нові двоповерхові поїзди підвищеного комфорту Skoda, і всі бажаючі будуть перевезені», - зазначив Володимир Міхієнко.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)