ГоловнаНовини ЖКГТранспортМешканці Маріуполя подорожуватимуть поїздами «Skoda»

Мешканці Маріуполя подорожуватимуть поїздами «Skoda»

Маріуполь ввійшов у «п'ятірку» міст, між якими буде курсувати двоповерховий красень-електропоїзд Skoda чеського виробництва.

Маріуполь ввійшов у «п'ятірку» міст, між якими буде курсувати двоповерховий красень-електропоїзд Skoda чеського виробництва. Мета нововведень — якісно покращити залізничне сполучення з Маріуполя. Із запуском комфортабельних прискорених чеських поїздів «Skoda» вони з’єднають Маріуполь з Донецьком, Луганськом, Дніпропетровськом і Харковом. При цьому час у дорозі з Маріуполя до Донецька зменшиться практично вдвічі. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Укрзалізниці. 

У зв'язку із введенням прискореного поїзда «Skoda» у сполученні Маріуполь-Донецьк-Луганськ-Дніпропетровськ-Харків нарешті стало можливим скасувати морально і фізично застарілий пасажирський поїзд №322/321 сполученням Харків-Маріуполь, «вік» пасажирських вагонів перевищив нормативний термін експлуатації — 28 років. Поїзд неодноразово зазнавав критики з боку пасажирів. Тепер Донецька залізниця має можливість відмовитися від зношених вагонів. Крім того, даний поїзд із Маріуполя до Харкова прямував більше 11 годин, що також є пережитком минулого. Новим же поїздом доїхати  до Харкова буде значно швидше і комфортніше. 

Крім того, до Харкова можна доїхати через Донецьк прискореним поїздом №157/158 Донецьк-Харків. При цьому маріупольцям для пересадки на цей поїзд забезпечено під'їзд приміським електропоїздом №6004 Маріуполь–Ясинувата до станції Донецьк. 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)