ГоловнаНовини ЖКГТранспортПерша чеська двоповерхова електричка нарешті доїхала до України

Перша чеська двоповерхова електричка нарешті доїхала до України

Найближчими днями двоповерховий поїзд Skoda пройде необхідні митні процедури, потім – пусконалагоджувальні роботи і підготовку до випробувань

25 березня до Харкова прибув перший з двох двоповерхових поїздів Skoda, придбаних Південною залізницею. Другий поїзд буде доставлено у середині квітня.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Як зазначено у повідомленні, найближчими днями перший двоповерховий поїзд Skoda пройде необхідні митні процедури, потім – пусконалагоджувальні роботи і підготовку до випробувань.

Планується, що Skoda курсуватиме по кільцевим маршрутам Харків-Донецьк-Маріуполь-Донецьк-Дніпропетровськ-Харків та Харків-Дніпропетровськ-Донецьк-Луганськ-Донецьк-Харків.

До складу двоповерхового поїзда Skoda входять шість вагонів, з них два – головних моторних з кабінами управління. Кількість місць – 636, з них 46 – першого класу та 590 – другого. Передбачені місця для інвалідів-візочників.

Щоб зайти чи вийти з вагону, необхідно натиснути кнопку на дверях (під час руху поїзда двері автоматично блокуються).

Чеські вагонобудівники спеціально передбачили у двоповерхових поїздах Skoda, призначених для України, два місця для членів локомотивних бригад (в інших країнах цими поїздами керує одна особа). За заявкою Південної залізниці в одному з вагонів облаштовано міні-бар. До послуг пасажирів – система Wi-Fi.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)