ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМер Запоріжжя зміряв пульс оплати за комунальні послуги

Мер Запоріжжя зміряв пульс оплати за комунальні послуги

Нинішній рівень оплати послуг з опалення в Запоріжжі не тільки не гарантує погашення боргів, але навіть не забезпечує поточні платежі.

Про це на засіданні міського виконавчого комітету заявив мер міста Олександр Сін, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Запорізької міської ради.

Міський голова вважає роботу Концерну «Міські тепломережі» зі стягнення боргів зі злісних неплатників незадовільною.

Сьогодні розрахунки населення складають 87%, але всього тиждень тому за опалення розраховувалося лише 50%. В умовах ризику зниження тиску подаваного газу ці цифри викликають занепокоєння, вважає Олександр Сін.

Нагадаємо, міський голова провів переговори з керівництвом НАК «Нафтогаз», в результаті яких НАК не знизив тиск газу для Запоріжжя. Однак місто в свою чергу взяв зобов'язання розрахуватися із заборгованістю в 40 млн грн до кінця листопада. Олександр Сін планує провести ще одні переговори про перенесення терміну розрахунків на тиждень. За цей час Концерн «Міські тепломережі» зобов'язаний провести роботу з неплатниками і знайти кошти для погашення заборгованості.

«Ви повинні займати жорстку позицію по роботі з неплатниками. Залучати виконавчу службу, реалізовувати майно за борги, - нагадав міський голова керівництву ГТС. - Мова йде не про пенсіонерів або соціально незахищених верствах населення. Наприклад, в місті є квартири, які здаються в оренду. Їх господарі не оплачують комунальні послуги, зате заробляють гроші для себе. Я не бачив жодного показового випадку зі стягнення боргів з таких громадян».

 
Коментарі (0)