ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМешканці Дніпропетровська «розраховують» на субсидіїї

Мешканці Дніпропетровська «розраховують» на субсидіїї

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається працюючим громадянам, у яких оплата за комунальні послуги перевищує 15% сукупного доходу сім'ї.

На сьогодні у Дніпропетровську отримують субсидії на житлово-комунальні послуги 5 тисяч 490 сімей. 

Про це під час прямої телефонної лінії повідомила головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради Наталія Сушкевич, інформує прес-служба міськради. 

«Строк субсидій на житлово-комунальні послуги неопалювального сезону закінчується 30 вересня. Тож, починаючи з жовтня у районні управління праці та соціального захисту населення можна звертатися для оформлення субсидії на житлово-комунальні послуги нового опалювального сезону. Для того щоб уникнути черг запис на прийом вже розпочато. Ті, хто вже записався отримали талони, на яких вказаний час та дата, коли необхідно прийти до управління для оформлення субсидії», -  зазначила Наталія Сушкевич. 

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається працюючим громадянам, у яких оплата за комунальні послуги перевищує 15% сукупного доходу сім'ї. Пенсіонери, інвалідами І, ІІ груп сплачують за комунальні послуги не більше 10 % від середньомісячного доходу родини. Головний спеціаліст управління праці та соціального  захисту населення наголосила, що субсидії призначаються виходячи з 21 квадратного метра на кожного зареєстрованого у житловому приміщенні, а також додатково  10,5  квадратних метри на всю сім'ю.  

Щоб отримати субсидію власник житла надає до районного управління праці та соціального захисту населення за місцем мешкання паспорт, заяву (із зазначенням ідентифікаційного номеру та особових рахунків житлово-комунальних підприємств), декларацію про доходи та довідку, що їх підтверджує. Непрацездатним громадянам необхідно надати лише заяву та декларацію. Ці документи можна заповнити безпосередньо в  управлінні соціального захисту населення або ж надіслати поштою. Субсидія призначається власнику житла, на якого відкрито особові  рахунки на житлово-комунальні послуги. 

«Сім’ї, у яких є заборгованість за комунальні послуги, також мають право на субсидії. У разі відсутності права на призначення субсидії необхідно звернутися із заявою до районної комісії з вирішення спірних питань», - додала Наталія Сушкевич. 

У Дніпропетровську минулого опалювального сезону субсидії отримували 23 тисячі 211 сімей.

 
Коментарі (0)