ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїМешканцям обваленої багатоповерхівки в столиці дозволили повертатися додому

Мешканцям обваленої багатоповерхівки в столиці дозволили повертатися додому

У Києві мешканці будинку, де впала підпірна стінка, можуть повертатись додому. За останні три дні жодних змін будинку не зафіксовано. Наразі експерти напрацьовує проект заходів, за допомогою яких буде укріплено схил.

У столиці мешканці будинку на проспекті Червонозоряному, де впала підпірна стіна, можуть повертатись у свої квартири. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

«На сьогодні немає підстав для заборони мешканцям житлового будинку на проспекті Червонозоряний, 14 повертатися до своїх помешкань», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, останні вісім діб за будинком велися цілодобові геодезичні спостереження.

«За останні три дні не зафіксовано жодних змін будинку (деформацій, руйнувань, зсувів тощо). 7 грудня на засіданні оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації прийнято рішення задовольнити прохання мешканців щодо повернення їх у власні квартири», - інформують у міськраді.

За попередніми висновками, підтоплення ґрунтів, що стали причиною зсуву, відбулося через тепломережу, що була несанкціоновано під’єднана до основних комунікацій будинку під час будівництва.

Усі матеріали та результати обстежень передаються до правоохоронних органів.

Наразі експертна група напрацьовує проект заходів, за допомогою яких буде укріплено схил на всьому периметрі будинку. Аварійно-рятувальні бригади розпочали першочергові заходи для подальшого відновлення схилу.

Роботи триватимуть щонайменше два тижні.

Нагадаємо, у столиці 1 грудня обвалилася стіна багатоповерхового житлового будинку. Зазначається, що це сталося внаслідок зсуву грунту. Мешканців багатоповерхівки терміново евакуювали.

 
Коментарі (0)