ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняМешканців Севастополя не залишать без води - Яцуба

Мешканців Севастополя не залишать без води - Яцуба

Для забезпечення Севастополя водою протягом літнього сезону і аж до листопада-грудня, необхідно щоб протягом наступних 7-10 днів у водосховищі додатково надійшло ще 20 млн кубів талої води та опадів.

21 березня голова СМДА Володимир Яцуба і директор КП «Севміськводоканал» СМР Микола Перегуда здійснили робочу поїздку на Чорноріченське водосховище для уточнення ситуації з водопостачанням Севастополя.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Севастопольської МДА.

Директор комунального підприємства доповів главі міста про обсяг наповнення головного водойми Севастополя. За словами Миколи Перегуди, на сьогодні обсяг води у водосховищі становить уже понад 21 млн кубів, і ця ситуація стабільна. Для забезпечення Севастополя водою протягом літнього сезону і аж до листопада-грудня, необхідно щоб протягом наступних 7-10 днів у водосховищі додатково надійшло ще 20 млн кубів талої води та опадів.

«Радує, що протягом минулих двох діб в Чорноріченське водосховище надійшло близько 1 млн 400 тис. кубів талої води. Якщо вода такими ж темпами буде надходити, то її вистачить на весь сезон і тоді не доведеться купувати у Сімферополя. Проте, щоб мати стратегічний запас води, необхідно відремонтувати ділянку водоводу протяжністю в 32 км, який йде з Сімферополя, від Міжгірського водосховища, через Бахчисарай. Він повинен бути приведений у порядок і задіяний при необхідності», - зазначив Володимир Яцуба.

Директор КП «Севміськводоканал» нагадав, що на сьогодні Севастополь має два джерела водопостачання: основний робочий - Чорноріченське водосховище, і резервний - так званий «Дніпровський водовід», через який вода з Міжгірського водосховища через очисні споруди Сімферопольського водоканалу (в сел. Жайворонки) надходить в Севастополь. «Дніпровський водовід» має діаметр труб 1200 мм і повну протяжність 72 км, з яких 32 км не функціонують. З 2001 року резервний водогін не використовується.

«Для того щоб його відновити, необхідні вкладення в сумі 2 млн грн. Вони підуть на його промивання, випробування, гідравліку, хлорування та знезараження. Тоді по ньому можна буде качати воду, і питання із забезпеченням міста, навіть у разі виникнення критичної ситуації, буде остаточно вирішене», - вважає глава міста.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)