ГоловнаПублікаціїПодії«Метінвест» втратив контроль над активами на окупованій частині Донбасу

«Метінвест» втратив контроль над активами на окупованій частині Донбасу

Внаслідок вимог керівництва невизнаних республік про необхідність перереєстрації підприємств, вчора Група "Метінвест" заявила про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на тимчасово неконтрольованої території
Внаслідок вимог керівництва невизнаних республік про необхідність перереєстрації підприємств, що перебувають у так званих "ДНР" і "ЛНР", Група "Метінвест" заявила про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на тимчасово неконтрольованої території (НКТ), про це повідомила прес-служба "Метінвесту".
 
На підприємства Групи Метінвест на НКТ прийшли невідомі люди, які зажадали перереєструвати підприємства в юрисдикції невизнаних республік, а також почали інвентаризацію та опис майна. У разі непокори вони погрожували співробітникам підприємств фізичною розправою. Так як Група "Метінвест" не може піддавати співробітників ризику і порушувати законодавство України, компанія вважає неможливим продовжувати будь-яку господарську діяльність на цих підприємствах. Це заява стосується діяльності ПРАТ "Єнакіївський металургійний завод" (включаючи його Макіївська філія — ПРАТ "Макіївський металургійний завод"), ПРАТ "Єнакієвський коксохімпром", ПАТ "Харцизький трубний завод", ПРАТ "Комсомольське рудоуправління", ПАТ "Краснодонвугілля", ПАТ "Донецьккокс" та Спільного українсько-швейцарського підприємства ТОВ "Метален".
 
"Рішення про припинення роботи наших підприємств на території так званих "ДНР" і "ЛНР" — це вимушений крок, який викликаний нашим категоричною незгодою з вимогою змінити українську юрисдикцію. Крім того, в умовах, що склалися, ми не можемо контролювати діяльність підприємств і, відповідно, нести відповідальність за те, що відбувається на їхній території", — говорить в заяві генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.
 
Підприємства Групи Метінвест, розташовані на НКТ, з самого початку військового конфлікту на Донбасі були перереєстровані на контрольованій території. За 2016 рік ці підприємства перерахували в українські бюджетів різних рівнів близько 1,4 млрд грн. На них були працевлаштовані понад 20 тисяч співробітників. Трудові відносини з працівниками активів Метінвесту на НКТ будуть врегульовані в рамках чинного українського законодавства. Співробітникам цих підприємств будуть запропоновані варіанти працевлаштування на підприємствах компанії на контрольованій території України: в Запоріжжі, Кривому Розі та Маріуполі.
 
Вчора аналогічну заяву поширив енергетичний холдинг ДТЕК. Раніше про втрату контролю над активами в ОРДЛО заявили ЕСТА і "Укртелеком".
 

"Метінвест" — вертикально-інтегрована гірничо-металургійний холдинг. Контролюється бізнесменом Рінатом Ахметовим і Вадимом Новинським. 

 
Коментарі (0)