ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійМийка авто у столиці може вилитися у штраф

Мийка авто у столиці може вилитися у штраф

Київських водіїв штрафуватимуть за мийку авто в недозволеному місці. Штраф дорівнюватиме сумі трьох неоподатковуваних мінімумів – 51 грн.

У столиці вводять новий штраф для водіїв, а саме – заборону на мийку автомобіля у недозволеному для цього місці. До такого місця належить територія, яка не є власністю водія, - інформує «ТСН».

Уповноважені особи з главку з благоустрою складатимуть адмінпротоколи за статтею 152 (порушення правил благоустрою).

Пильних бабусь, у свою чергу, попросять «доносити» на порушників за гарячою лінією мерії.

Як повідомив головний спеціаліст главку з благоустрою Андрій Глущенко, окрім штрафу за миття машини у недозволеному місці, також стягуватиметься штраф і за збиток природі, який братимуть з порушників в судовому порядку. Скільки? – поки що не повідомляють, проте в главку з охорони навколишнього середовища наводять приклад Німеччини, де такі штрафи доходять до 500 євро.

Нагадаємо, у квітні цього року автомобілістам почали готувати і інші сюрпризи. Зокрема, Верховна рада оприлюднила урядовий проект закону №2499 від 7 березня, яким пропонується внести зміни у діючі правила паркування автомобілів.

Якщо документ затвердять, автовласники, заїхавши на парковку, навіть на кілька хвилин, повинні будуть сплатити годинний тариф, а у разі відмови – штраф від 8 до 20 неоподатковуваних мінімумів (136-400 грн). Для тих, хто припаркував авто на місцях для інвалідів та інших пільгових категорій населення і при цьому сплатив послугу за стандартним тарифом, штраф складе від 15-18 неоподатковуваних мінімумів (255-306 грн).

 
Коментарі (0)