ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМиколаївські енергетики назбирали штрафів

Миколаївські енергетики назбирали штрафів

ПАТ «Миколаївобленерго» АМКУ оштрафував на 272 тис. грн.

Відбувся брифінг голови Миколаївського обласного відділення АМКУ Віталія Харченка, де було повідомлено про те, що ПАТ «Миколаївобленерго» АМКУ оштрафував на 272 тис. грн.

Віталій Харченко повідомив, що протягом січня-червня обласне відділення АМКУ припинило 79 фактів порушення конкурентного законодавства. Серед яких 40 випадків - це зловживання монопольним становищем, 3 - антиконкурентні змови, 12 - антиконкурентні дії органів влади, 3 - випадки недобросовісної конкуренції та 21 інший випадок.

«Розмір накладених штрафів на порушників склав 892 тис. грн, з яких 663 тис. грн порушники вже перерахували до держбюджету. Цей показник у 2.2 рази перевищує показники минулого року», - сказав Віталій Харченко.

Також під час брифінгу стало відомо, що розмір штрафу зріс із 17 тис. грн. до 68 тис.грн за кожне конкретне порушення.

«Якщо ж розповідати про конкретні випадки, то наразі виявлено 4 порушення у діях співробітників ПАТ «Миколаївобленерго». На компанію накладено штраф у розмірі 272 тис. грн. Також нами виявлені ознаки змови на торгах між суб’єктами нафтової компанії «Ранг», - повідомив голова обласного АМКУ.

Окрім того, Віталій Харченко сказав про те, що ведеться розслідування за фактами порушень у мережі магазинів АТБ.

«Зараз ведемо розслідування порушень, що були допущені в мережі магазинів АТБ. Як вдалося з’ясувати, склад продукції, яка була на полицях не відповідала його назві. Так наприклад на полицях продавалося «Печиво із вершками», проте в печиві вершків не було», - підкреслив посадовець.

Порушено ряд справ і проти комунальних підприємств міста – «Миколаївкомунтранс» (допустили у своїй роботі умови, за яких можлива змова), Березанська райдержадміністрація (розподіл предмету закупівлі на частини з метою уникнути проведення передбаченої процедури закупівлі). В Апеляційному суді виграно ряд справ, порушених проти «Миколаївводоканалу», «Атомсервіс» та «Миколаївобленерго».

УНН

 
Коментарі (0)