ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Міненергетики: Україна має всі паливні ресурси для опалювального сезону

Міненергетики: Україна має всі паливні ресурси для опалювального сезону

Україна повністю забезпечена усіма необхідними для опалювального сезону паливними ресурсами. Про це під час сьогоднішнього брифінгу заявила виконувачка обов'язків Міністерства енергетики України Ольга Буславець.

Україна повністю забезпечена усіма необхідними для опалювального сезону паливними ресурсами. Про це під час сьогоднішнього брифінгу заявила виконувачка обов'язків Міністерства енергетики України Ольга Буславець.

«Ми вже почали готуватись до осінньо-зимового періоду. На сьогодні ми повністю забезпечені паливним ресурсом, як вугіллям, так і газом. У плановому режимі проводяться всі ремонтні програми. Всі заходи виконуються», - заявила вона.

Також вона нагадала, що уряд нещодавно обрав постачальника "останньої надії", що дуже важливо для стабільного споживання під час опалювального сезону.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з підготовки до осінньо-зимового періоду 2020/21 року. Цей план передбачає розробку графіку накопичення вугілля та резервного палива, накопичення обсягів і резервів вугілля, накопичення природного газу у сховищах, укладання договорів про постачання природного газу підприємствам сфери електроенергетики, оцінку готовності об'єктів до роботи, створення необхідного аварійного запасу та постійний контроль за цим процесом тощо.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
27 Липня 2020 p. 17:02
А щодо опалення взимку, то для кутових квартир будинку температура теплоносія у батареях має бути вищою, ніж для серединних квартир. Цю диференціацію і досі не запроваджено, що приводить до того, що кутові квартири взимку холодні, а серединні - перегріті.
Коля Пухов
27 Липня 2020 p. 17:03
Бо зараз так: коли споживач взимку скаржиться до ЖЕКу на прохолодну батарею у кімнаті, то жеківці приходять і вимірюють температуру повітря (!) у кімнаті, а не температуру батареї. Це очевидне з підміною шахрайство, адже споживач скаржився не на температуру повітря, яку, можливо, підвищує електрообігрівачем, а на температуру батареї. Але жеківці не можуть прохолодну батарею зробити гарячішою, і також не можуть зменшити оплату за опалення, тому вдаються до такої підміни.