ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоМіненерго звинуватили у саботуванні розслідування щодо «кримських контрактів»

Міненерго звинуватили у саботуванні розслідування щодо «кримських контрактів»

Міненерго звинуватили у саботуванні службового розслідування щодо імпорту електроенергії з Росії та її постачання в АР Крим. У комісії, що проводить розслідування кажуть, що відомство не надає потрібних документів.

Комісія зі службового розслідування обставин підписання контрактів на імпорт електричної енергії з Російської Федерації та її постачання в Автономну Республіку Крим звинувачує Міністерство енергетики та вугільної промисловості у перешкоджанні роботи комісії. Про це повідомили у прес-службі Кабінету Міністрів.

Зокрема, голова комісії зі службового розслідування так званих «кримських контрактів» на поставки електроенергії Роман Греба, заявив, що у Міненерго не надали відповідні документи, які необхідні для повного службового розслідування, а також відмовились коментувати таке рішення.

«Документи та пояснення мали бути надані не пізніше 16.00 п’ятниці, 23 січня. Втім доступ до оригіналів документів члени комісії не отримали, а давати пояснення у Міністерстві відмовилися», - заявив пан Греба.

Зауважимо, що комісія повинна провести розслідування і встановити, хто погоджував умови контракту, чому в контракті місце розгляду спорів вказано місто Москва та  які умови документа відповідають інтересам України, а які - ні. Про підсумки розслідування комісія має доповісти протягом десяти днів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості допускає скорочення імпорту електричної енергії з Росії, якщо енергобаланс України стабілізується.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)