ГоловнаНовини ЖКГПолітикаМіненерговугілля: Вугільна галузь є для нас пріоритетним

Міненерговугілля: Вугільна галузь є для нас пріоритетним

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості впевнені, що вугільна галузь - основа енергетичної безпеки нашої країни, а значить - потрібно максимально зберегти українські шахти.

Вугільна галузь для України дуже важлива, і тому потрібно докласти всіх зусиль, щоб її зберегти.

Про це вчора під час засідання Громадської ради при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України заявив глава міністерства Ігор Насалик.

«Вугільна галузь є пріоритетною, це енергетична безпека нашої країни», - підкреслив він, додавши, що у вівторок на засіданні Ради реформ планує представити Концепцію реформування вугільної галузі.

За словами І. Насалика, він є прихильником такого варіанту реформування галузі, при якому не потрібно буде масово закривати шахти.

«Наше завдання - зберегти вугільну галузь по максимуму», - підкреслив профільний міністр.

Одним із завдань Міністерства, за словами І. Насалика, є вихід на експортний ринок, в тому числі експорт електроенергії в Білорусь і Молдову, що дасть можливість використовувати вітчизняне вугілля, якого в Україні є в достатній кількості, а також залучити чималі надходження до державного бюджету .

«ТЕС і ТЕЦ - це також і вугільна галузь, а разом з тим і вирішення питань робочих місць, збуту вугільної продукції», - підкреслив глава Міненерговугілля.

Нагадаємо, 20 квітня в ході конференції «Тиждень структурних реформ в честь Кахи Бендукідзе» представник Центру моніторингу ринку праці Максим Прасолов заявив про те, що коли ми говорить про перспективи реформування вугільної галузі України, ми повинні добре розуміти, що говоримо про перспективи максимум на 15 років. Далі, за його словами, Україна повинна придумати, чим замінити такий енергоресурс як вугілля і вугільну генерацію.

 

 
Коментарі (0)