ГоловнаКоментаріЖитлоМінфін пояснив тонкощі сплати податку на нерухомість

Мінфін пояснив тонкощі сплати податку на нерухомість

У Мінфіні пояснюють всі нюанси сплати податку на нерухомість: він сплачується за місцем знаходження об'єкта, а не за місцем реєстрації платника.

Платники податків повинні будуть сплачувати податок на нерухомість за місцем знаходження об'єктів, а не за місцем своєї реєстрації, повідомив заступник Міністра фінансів України Денис Фудашкін, передає «Інтерфакс».

«Податок буде сплачуватися за місцем знаходження нерухомості, це ж доходи місцевих бюджетів», - сказав пан Фудашкін.
 
Разом з тим, на брифінгу у вівторок, заступник Міністра підкреслив, що для справляння податку на нерухомість на певній території місцеві ради повинні прийняти рішення про введення такого податку та встановити ставку.
 
«Якою буде ця ставка, визначають місцеві ради. Водночас законом встановлено, що ця ставка не повинна перевищувати суму в 24,16 грн за 1 кв. м. При цьому податок сплачується один раз на рік», - сказав він.
 
Раніше Денис Фудашкін пояснив, що податок на нерухоме майно - це не новий податок. «Він у нас діє. Інше питання, що передбачено, що місцеві громади визначають ставки податку, пільги щодо оподаткування», - зазначив пан Фудашкін.
 
 
За словами заступника Міністра фінансів, Законом також передбачений мінімальний обсяг пільг, які в будь-якому випадку зобов'язані надати місцеві громади для квартир до 60 кв. м і житлових будинків до 120 кв. м.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», київська влада планує підтримувати ОСББ і ЖБК в реалізації проектів з енергозбереження житлових будинків. Пріоритетними будуть проекти зі встановлення приладів обліку опалення та гарячого водопостачання.

 

 
Коментарі (0)