ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінрегіон гармонізував ДБН зі стандартами ЄС

Мінрегіон гармонізував ДБН зі стандартами ЄС

Зміни мають дати можливість побудувати сучасні об’єкти та використовувати сучасні будівельні матеріали.
Кабмін ухвалив ключові рішення, спрямовані на гармонізацію державно-будівельних норм зі стандартами Європейського Союзу та оптимізацію процедури і строків їх опрацювання. Постанови розроблені Мінрегіоном у співпраці з міжнародними партнерами та спрямовані на виконання вимог Угоди про асоціацію з ЄС. 
 
Зміни мають дати можливість побудувати сучасні об’єкти та використовувати сучасні будівельні матеріали. 
 
«Але, ми наголошуємо, що у пріоритеті залишається дотримання норм щодо забезпечення комфорту та безпеки людей. Адже ДБН – це інструмент, який встановлює, насамперед, правила у галузі, які можуть забезпечити і комфорт, і безпеку. Це і є головна мета державних будівельних норм», — прокоментував рішення Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
 
Він зазначив, що затвердження запропонованих змін дасть можливість застосовувати гармонізовані Єврокоди при проектуванні всіх об’єктів будівництва, усунути технічні бар’єри з ЄС у торгівлі, зокрема щодо будівельних виробів.
 

У частині спрощення процедури розробки ДБН – скорочується процедура погодження ДБН ЦОВВ на 15 робочих днів, а також усувається обов’язковість перевірки ДБН сторонніми базовими організаціями (скорочення на 15 днів загального строку розробки). 

 
Коментарі (0)