ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінрегіон хоче змін у затвердженні «сміттєвих» тарифів

Мінрегіон хоче змін у затвердженні «сміттєвих» тарифів

Мінрегіон має намір демонополізувати ринок послуг із перероблення та захоронення побутових відходів, дозволивши органам місцевого самоврядування затверджувати тарифи в цілому на послуги з поводження із побутовими відходами.

Мінрегіон готує зміни до законодавства, які дозволять органам місцевого самоврядування затверджувати тарифи в цілому на послуги з поводження із побутовими відходами. Це дозволить демонополізувати ринок послуг із перероблення та захоронення побутових відходів. Про це заявив начальник управління благоустрою та комунального обслуговування територій Мінрегіону Максим Барінов.

«У органів місцевого самоврядування немає повноважень встановлювати або коригувати тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами. Як наслідок - гальмування впровадження новітніх технологій зі створення потужностей із переробки побутових відходів і до припинення роботи діючих», - наголосив Максим Барінов.
 
Окрім того, Мінрегіон разом з Комітетом з питань паливно-енергетичного комплексу Верховної Ради відпрацювали законопроект щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії. В ньому передбачено значення коефіцієнта «зеленого тарифу» на рівні 3.0 до 2019 року для об'єктів електроенергетики, які виробляють електроенергію з біогазу, побутових відходів та скасування вимог місцевої складової для проектів, що претендують на отримання «зеленого» тарифу» на електроенергію, вироблену з біомаси, біогазу. 
 
У Мінрегіоні сподіваються, що новий склад парламенту підтримає нововведення.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 18 листопада набрали чинності тарифи на електроенергію для населення, що проживає у квартирах цокольних поверхів житлових будинків, які раніше прирівняли до тарифів на світло для населення, яке проживає в звичайних квартирах.
 
Коментарі (0)