ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінрегіон переводить держстандарти з ціноутворення у будівництві у кошторисні норми

Мінрегіон переводить держстандарти з ціноутворення у будівництві у кошторисні норми

У Мінрегіоні триває переведення державних стандартів з ціноутворення у будівництві до статусу кошторисних норм. Усього мають прийняти близько 150 таких збірок.
У Мінрегіоні триває переведення державних стандартів з ціноутворення у будівництві у статус кошторисних норм. Наразі схвалено проєкти кошторисних норм на реставраційно-відновлювальні роботи. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.
 
«У міністерстві триває переведення держстандартів з ціноутворення на окремі будівельні роботи у статус кошторисних норм. Загалом маємо ухвалити близько 150 таких збірників, наразі переведено третю частину. Відтак проєкт кошторисних норм на реставраційно-відновлювальні роботи передбачає нормативні витрати трудових і матеріально-технічних ресурсів для визначення вартості робіт на об’єктах пам’яток історії та культури», – говориться у повідомлені.
 
Також на засіданні секції схвалено першу частину проєкту кошторисних норм з визначення вартості розроблення містобудівної документації – «Просторовий розвиток територій». Вона включатиме вартість розроблення такої документації на державному, регіональному та місцевому рівнях.
 

Зазначимо, проєкти кошторисних норм України найближчим часом будуть затверджені наказами Мінрегіону. 

 
Коментарі (0)