ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійМінрегіон порахує лавки і дороги

Мінрегіон порахує лавки і дороги

За даними відомства, згідно узагальненої інформації регіонів, інвентаризовано лише 39% об'єктів благоустрою.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ оприлюднило проект наказу, яким пропонується затвердити Інструкцію з проведення технічної інвентаризації та паспортизації об'єктів благоустрою населених пунктів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, проект наказу був розроблений з ініціативи Мінрегіону, з метою «введення єдиних вимог до техінвентаризації об'єктів благоустрою». За даними відомства, згідно узагальненої інформації регіонів, інвентаризовано лише 39% об'єктів благоустрою. 

Крім того, в більшості населених пунктів інвентаризація та паспортизація проводитися у відповідність з інструкцією Держказначейства від 1998 року, якою затверджено порядок та механізм інвентаризації матеріальних цінностей, що знаходяться на балансі бюджету. Цей документ, вважають в Мінрегіоні, не враховує особливостей об'єктів благоустрою. Крім того, на об'єкті благоустрою можуть бути розміщені споруди різного призначення, інвентаризація яких регулюється відразу декількома підзаконними актами.
 
Нагадаємо, згідно зі  ст.13 Закону «Про благоустрій населених пунктів», до об'єктів благоустрою належать: території загального користування; парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки - пам'ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші); рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики; пам'ятки культурної та історичної спадщини; площі, бульвари, проспекти; вулиці, дороги, провулки, підйоми, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки; пляжі; кладовища; інші території загального користування; прибудинкові території; території будівель та споруд інженерного захисту територій; території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору.
 
Новою Інструкцією пропонується, що роботи з проведення інвентаризації об'єктів благоустрою проводяться виконавцем - БТІ - за заявою замовника - міської чи сільської ради. Інвентаризація проводитися в натурі з використанням планів, проектів, графічних матеріалів, проводитися схемка об'єкта. Після цього визначаються межі земельної ділянки об'єкта, суміжні об'єкти, внутрішня ситуація. Загальна площа об'єкта благоустрою не повинна відрізнятися від суми площ окремих ділянок більш ніж на 0,1%. Крім того, на основі проведеної інвентаризації складається технічний паспорт із зазначенням характеристик для кожного об'єкта.

 
Коментарі (0)