ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійМінрегіон розробляє алгоритм взаємовідносин між управителями та компаніями, що обслуговують ліфти

Мінрегіон розробляє алгоритм взаємовідносин між управителями та компаніями, що обслуговують ліфти

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України наразі працює над розробкою алгоритму взаємовідносин між управителями багатоквартирних будинків та компаніями, що обслуговують ліфти
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України наразі працює над розробкою алгоритму взаємовідносин між управителями багатоквартирних будинків та компаніями, що обслуговують ліфти.
 
В Україні налічується понад 27 тисяч багатоповерхівок, які мають ліфти. І для якісного утримання ліфтового господарства багатоповерхівок потрібно визначити чіткі взаємовідносини між управителем та обслуговуючою компанією, зокрема їх відповідальності за експлуатацію ліфтами.
 
Алгоритм взаємовідносин між управителями багатоквартирних будинків та компаніями допоможе, як співвласникам так і управителям у вирішенні питань своєчасного технічного обслуговування ліфтового господарства, а також зменшить тиск з боку деяких наглядових організацій.
 
Управитель повинен мати певний перелік документів, укласти відповідний договір з обслуговуючою компанією, що має дозволи на експлуатацію ліфтів. І треба чітко визначити: хто наглядає, які дозволи та документи повинні бути, чи повинні отримувати черговий дозвіл на експлуатацію ліфтів, якщо змінився управитель тощо.
 
Нагадаємо, в Україні налічується понад 86 тисяч ліфтів, з яких 55 тис. експлуатуються більше 25 років. Близько 1,5% від загальної кількості ліфтів — непрацюючі.
 

Найбільша кількість ліфтів, що експлуатуються 25 років і більше у: Луганській області – 98%, Херсонська область – 95%, Кіровоградська область – 88 %. Найкращий показник у м. Київ – 46%. 

 
Коментарі (0)