ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГМінрегіон спростить схему планування районів

Мінрегіон спростить схему планування районів

Мінрегіон має намір спростити схему планування районів у найкоротші терміни. Це дасть змогу громадам ефективно розпоряджатися землею.

Схеми планування районів буде спрощено у  найкоротші терміни. Це дасть змогу громадам ефективно розпоряджатися землею. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В`ячеслав Негода, інформує прес-служба відомства.

«Ми очікуємо, що вже на початку наступного року, з внесенням змін до Бюджетного та Податкового кодексів, органи місцевого самоврядування отримають значний ресурс для наповнення місцевих бюджетів, в тому числі від податків з нерухомості та землі. Але, звичайно, спочатку треба окреслити межі територій, з яких збиратимуть ці податки. Бо ми говоримо, що компетенція сільських, селищних, міських рад повинна розповсюджуватися і за межі населених пунктів, але при цьому не має чітких меж населених пунктів», - зазначив посадовець.

За його словами, це  дасть чітке розуміння того, яка територія кому підпорядковується.

Схемами планування районів у спрощеному варіанті займатимуться Міністерства та проектні інститути.

Зауважимо, буде створена робоча група, яка  запропонує зміни до містобудівної документації, на основі яких громади формуватимуть схеми територій і сіл.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінрегіоні вимагали хабар за надання листа-погодження. Директор одного з департаментів відомства спільно з заступником директора одного з публічних акціонерних товариств хотіли неправомірної вигоди у кілька десятків доларів.

 
Коментарі (0)