ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняМінрегіон та IFC узгодили спільні дії щодо Фонду енергоефективності

Мінрегіон та IFC узгодили спільні дії щодо Фонду енергоефективності

Основною темою став відбір Наглядової ради Фонду та конкурсні процедури, пов’язані з цим.

Основною темою став відбір Наглядової ради Фонду та конкурсні процедури, пов’язані з цим.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко обговорив з представниками Міжнародної фінансової корпорації  спільну карту завдань щодо роботи Фонду енергоефективності.

Про це міністр написав у своєму Facebook, йдеться в повідомленні Укрінформу.

"Участь IFC - International Finance Corporation у роботі, програмах та процедурах Фонду енергоефективності для нас дуже важлива й принципова. Із керівником регіонального підрозділу IFC Рольфом Берндтом та керівником проекту «Енергоефективність у житловому секторі України» IFC Софією Лінн окреслили спільну карту завдань", - написав Зубко.

Він наголосив, що серед головних тем був відбір Наглядової ради Фонду та конкурсні процедури, пов’язані з цим, алгоритм взаємодії Мультидонорського фонду та Мінрегіону щодо співфінансування та запуску Фонду, створення сучасної ІТ-платформи для енергоаудиторів.

Нагадаємо, в квітні Україна і Європейський Союз підписали Угоду щодо надання 50 млн євро безповоротного фінансування Фонду енергоефективності.

Відзначимо, що Програми Фонду енергоефективності будуть спрямовані в першу чергу на проведення енергоефективних заходів в ОСББ. Робота Фонду також спрямована на імплементацію Угоди України з ЄС та забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності. Фонд створюється за підтримки міжнародних партнерів – ЄС та Німеччини. 

Фінансування Фонду енергоефективності у держбюджеті на поточний рік передбачено в розмірі 1,6 млрд грн.

Нагадаємо, закон про Фонд енергоефективності було ухвалено Верховною Радою України 8 червня 2017 року.

Статутний капітал фонду формується за рахунок коштів державного бюджету України та з інших джерел, не заборонених законом, у розмірі, необхідному для забезпечення виконання статутних завдань фонду. Внесок до статутного капіталу фонду може бути зроблений у вигляді грошових коштів, будь-якого майна або майнових прав, що не заборонені законодавством України. Зокрема, було затверджено статут Фонду енергоефективності та механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті 2018 року. Це дозволило почати процес запуску та роботи Фонду енергоефективності.

Для запуску Фонду енергоефективності було також ухвалено закони «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про енергетичну енергоефективність будівель», «Про ЖКП». Мінрегіон наразі працює над їх імплементаціє та розробкою НПА.

 

 
Коментарі (0)