ГоловнаНовини ЖКГПолітикаМінрегіон відмовився від Держгеокадастру

Мінрегіон відмовився від Держгеокадастру

В рамках земельної децентралізації Мінрегіон вирішив відмовитись від такого органу, як Держгеокадастр, заявивши, що це занадто громіздка структура із невиправдано широким колом повноважень.

Орган, що опікується державною політикою у сфері  земельних відносин переходить до Мінагрополітики. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

На разі  повноваження із формування державної політики у сфері земельних відносин, у галузі топографо-геодезичної і картографічної діяльності, державного земельного кадастру, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності передано від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ до Мінагрополітики України.

Дане рішення закріплено урядовою постановою, що внесла зміни у низку нормативно-правових документів, які регулюють земельні відносини в Україні. На даний час Мін регіон вважає його найбільш оптимальним.

«Має відбутись повноцінна земельна децентралізація. Відтак парламент має якнайшвидше прийняти законопроекти №4355 щодо передачі громадам земель за межами населених пунктів та №4390 щодо планування територій.», - йдеться у повідомленні.

Планується, що землі  сільгосппризначення  буде передано у власність об’єднаних територіальних громад.

У Мінрегіоні заявили, що така структура, як Держгеокадастр взагалі не потрібна.

«Така структура, як Держгеокадастр у вигляді окремого центрального органу виконавчої влади в Україні, громіздкого та з широким колом повноважень, взагалі не потрібна. Його функції мають полягати виключно у веденні земельного кадастру.», йдеться також у повідомленні.

 

 
Коментарі (0)