ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГМінрегіон відмовляється від приписаних йому махінацій

Мінрегіон відмовляється від приписаних йому махінацій

Мінрегіон категорично заперечує інформацію про підсумки аудиту, оприлюднену на офіційному веб-сайті Рахункової палати України та рядом провідних ЗМІ.

Оприлюднені Рахунковою палатою висновки не відповідають реальному стану справ, а більшою мірою є суб’єктивною думкою аудиторів, не підтвердженою документально, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Мінрегіону.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк вже повідомив про це офіційним листом голову Рахункової палати.

Нагадаємо, напередодні Рахункова палата оприлюднила результати аудиту ефективності використання коштів держбюджету на забезпечення діяльності Мінрегіону у 2011 році та І півріччі 2012 року.

Згідно з ними, при скороченні штату на 26%, видатки на оплату праці зменшилися лише на 11,8%, а зекономлені гроші «були використані на підвищення розмірів премій, а також щомісячні доплати окремим категоріям працівників, не передбачені чинним законодавством».

«Обсяги інших поточних і капітальних видатків визначалися за відсутності належних економічних розрахунків і обґрунтувань. Як наслідок, наприкінці 2011 року до державного бюджету було повернено 6,6 млн. грн. невикористаних коштів», - заявляла Рахункова палата.

«Комунальне обслуговування адмінбудівель, у яких розміщується Мінрегіон, здійснювали два державних підприємства, створені міністерством. Однак визначені договорами обсяги витрат за надані ними послуги не були підтверджені жодними розрахунками, кількісні показники споживання послуг не обраховувалися», - стверджували аудитори.

«На відшкодування цим підприємствам включених до вартості послуг сум планового прибутку, адміністративних витрат і ПДВ витрачено майже 2 млн. грн. бюджетних коштів», - додавали вони.

Крім того, за даними Рахункової палати, Мінрегіон перевищив ліміт на автомобілі і використовувало не за призначенням 7 машин із 12-ти.

 
Коментарі (0)