ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінрегіон відзначає спад попиту на нерухомість

Мінрегіон відзначає спад попиту на нерухомість

Нерухомість поки що не користується попитом у покупців. У Мінрегіоні відзначили, що зайвих грошей у людей немає, і всі, хто хотів і міг придбати житло, в основному його вже придбали.

В Україні впав попит на нерухомість. Це обумовлено стабілізацією долара. Таку думку висловив Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Роман Абрамовський, передає прес-служба відомства.

«На початку року і протягом весни у нас був невеликий будівельний бум – українці масово понесли гроші в будівництво, коли долар почав активно зростати. Люди згадали про нерухомість як про якусь тиху гавань для своїх заощаджень. Зростання цін на «метри» не встигало за доларом. Зараз курс стабілізувався. Зайвих грошей у людей немає. Всі, хто хотів і міг придбати житло, в основному його вже придбали. Попит зупинився», – сказав пан Роман Абрамовський.
 
За його словами, в першому півріччі падіння будівельної галузі становило в цілому 32,2% (по відношенню до першого півріччя 2014 року), житлове будівництво на цьому тлі втратило лише 5%. При тому, промислове будівництво впало на 40%, а будівництво інженерних споруд – на 38%. 
 
«Але житлове будівництво не відірване від решти економіки. Думаю, що очікується уповільнення і в цьому сегменті галузі в третьому кварталі. Моє переконання: точка зростання галузі — крупні інфраструктурні проекти, дорожнє будівництво і величезний ринок термомодернізації будівель. Звичайно ж, сприятливим для інвестицій було б припинення конфлікту на сході країни. По-перше — на конфлікт витрачаються колосальні бюджетні кошти, які лише частково йдуть в економіку. По-друге, інвестори, особливо приватні, більш ретельно оцінюють ризики і не поспішають з рішенням про інвестування. Але, зауважу, це не привід опустити руки і не реформувати галузь, не створювати нові стимулюючі механізми в будівництві», – додав пан Абрамовський.
 
Чиновник заявив, що вже сьогодні є чимало інвесторів, які хочуть вкладати кошти в альтернативну тепло- і електроенергетику, заходи з термосанації будівель, будівництво і експлуатацію доріг, реформування ЖКГ. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Болгарія погодилася на спільне з Україною будівництво дороги в Румунію. Так, Київ буде фінансувати свою частку в цьому проекті завдяки упорядкування ситуації на митниці, що збільшить надходження у державний бюджет.
 
Коментарі (0)