ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінрегіон візьметься за капітальні вкладення в будівництво

Мінрегіон візьметься за капітальні вкладення в будівництво

Зміни сприятимуть покращенню якості проектної документації та правильності визначення вартості будівництва.

Урядом внесено зімни до Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їхньої експертизи. Відтепер експертиза проектів IV і V категорій складності, які реалізуються за рахунок бюджету, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, здійснюється виключно експертними організаціями державної форми власності. Сама процедура не змінюється, тому додаткових витрат ні коштів державного бюджету, ні з боку замовників будівництва не відбувається. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінрегіону. 

«Спрощення дозвільних та погоджувальних процедур у будівництві, у тому числі здійснення експертизи проектів будівництва, передбачених Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», має відбуватися одночасно з посиленням контролю з боку держави за раціональним витрачанням учасниками будівництва коштів держави та наданих під її гарантії. Регуляторний акт розроблений саме для реалізації цих положень і повністю відповідає поставленій меті», – прокоментував ухвалення рішення виконуючий обов’язки Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов. 

Як повідомив пан Аліпов, зміни сприятимуть покращенню якості проектної документації та правильності визначення вартості будівництва. Ухвалення постанови Кабінету Міністрів  «Про внесення змін до Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи» забезпечить раціональне використання державних капітальних вкладень, що спрямовуються на будівництво об’єктів виробничого та цивільного призначення. 

Відповідно до Постанови КМУ від 27 квітня 2011 року № 557 «Про затвердження Порядку віднесення об'єктів будівництва до IV і V категорій складності» категорія складності об'єкта будівництва визначається відповідно до будівельних норм та державних стандартів на підставі класу наслідків (відповідальності) такого об'єкта будівництва.

 
Коментарі (0)