ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійМінрегіон забороняє улаштування автостоянок тимчасового зберігання на тротуарах

Мінрегіон забороняє улаштування автостоянок тимчасового зберігання на тротуарах

Мінрегіон оновлює ДБН, зокрема, відповідно до нових норм не допускається улаштування автостоянок тимчасового зберігання на тротуарах.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, відповідно до нових норм не допускається улаштування автостоянок тимчасового зберігання на тротуарах. 
 
Відповідні зміни містяться у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», що встановлює вимоги на проектування та будівництво вулиць і доріг міських і сільських населених пунктів.
 
Згідно з новим ДБН не допускається проектування тимчасових автостоянок:
 
- на тротуарах;
 
- уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення безперервного руху;
 
- уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення регульованого руху і магістралей районного значення у випадку, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1, та при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.
 
Оновлені державні будівельні норми поширюватимуться на проектування нових і реконструкцію існуючих вулиць та доріг.
 
Фактичні порушення паркування під час експлуатації доріг регулюватимуться відповідно до новоприйнятого Закону України від 21.12.2017 № 2262-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», що набирає чинності 27 вересня 2018 року.
 

Новий проект ДБН щодо вулиць і доріг розроблений на заміну аналогічного ДБН 2001 року, вже затверджений і буде опублікований найближчим часом. 

 
Коментарі (0)