ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМінрегіон закликає теплокомуненерго економити газ

Мінрегіон закликає теплокомуненерго економити газ

Головним завданням опалювального сезону залишається зменшення споживання «блакитного» палива теплокомуненерго. Порівняно з минулим роком, в Україні спостерігається економія газу, хоча у деяких областях зафіксовано перебір планових обсягів споживання.

Зменшення споживання газу теплокомуненерго залишається основним завданням цього опалювального сезону. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк, передає пресс-служба Міністерства.

За його словами, на сьогодні споживання газу регіонами України порівняно з аналогічним періодом минулого року вказує на значну економію «блакитного» палива.

«Зрозуміло, що це пов’язано з погодними умовами. Усе ж таки середньодобова температура була плюсовою. Але після 25 грудня очікується погіршення температурного режиму. Нам потрібно уважно відстежувати ситуацію і бути готовими працювати по температурному графіку згідно з технологічним режимом», - зазначив пан Кругляк.

Проте, за словами заступника Міністра, на тлі загальної економії у деяких областях спостерігається перебір планових обсягів споживання газу.

Зокрема, перевищення планових обсягів газу на грудень місяць цього року є на теплопостачальних підприємствах Дніпропетровської, Донецької, Волинської, Луганської, Миколаївської та Сумської областей.

Окрім того, ще одним важливим питанням залишається рівень розрахунків теплокомуненерго за спожитий газ.

Так, у 2015 році рівень розрахунків складає 69,3%, що на 15% перевищує показник аналогічного періоду 2014 року. Найкращі показники розрахунків за газ у Закарпатській, Сумській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій областях та у місті Києві. Найгірші - у Тернопільській (42,7%), Івано-Франківській (56,5%) та Черкаській (57,9%) областях.

Нагадаємо, для реальної економії, Україна має зменшити споживання природного газу як мінімум удвічі. Зараз існує декілька причин, чому Україні вдається економити «блакитне» паливо.
 

 
Коментарі (0)