ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняМінрегіон запустив відбір членів Наглядової ради Фонду енергоефективності

Мінрегіон запустив відбір членів Наглядової ради Фонду енергоефективності

Уряд затвердив порядок обрання, призначення та звільнення членів Наглядової ради Фонду.

Уряд затвердив порядок обрання, призначення та звільнення членів Наглядової ради Фонду.

Ще один крок до повноцінного старту і роботи Фонду енергоефективності: Уряд затвердив порядок обрання, призначення та звільнення членів Наглядової ради Фонду. Зокрема, визначено процедури з утворення конкурсної комісії і затвердження її складу, вимоги до кандидатів, терміни перебування на посаді та порядок роботи комісії з конкурсного відбору.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної постанови, передає прес-служба відомства.

«Це черговий крок до повноцінного старту і роботи Фонду енергоефективності. Професійне наповнення складу Наглядової ради, за участі наших міжнародних партнерів, зокрема IFC, забезпечить прозорість і відкритість всіх процедур в рамках роботи Фонду. Раніше було затверджене положення про наглядову раду Фонду, методики розрахунку економії енергії в результаті здійснення заходів з енергоефективності, що фінансуються Фондом, а також визначені основні напрями діяльності. Наступними і важливими кроками для нас є створення необхідних IT-систем (реєстрів енергоаудиторів, сертифікатів енергоефективності, моніторингу результатів впроваджених енергоефективних заходів), а також платформи з надання послуг енергоаудиту», — наголосив Геннадій Зубко.

Наглядова рада є найвищим органом управління Фонду енергоефективності, яка здійснює захист прав засновника, кредиторів, донорів та кінцевих бенефіціарів Фонду. Також вона забезпечує виконання цілей Фонду енергоефективності та здійснює нагляд за його управлінням. Наглядова ради Фонду формується у складі двох представників Уряду, двох незалежних членів Наглядової ради та одного представника від міжнародних донорів.

Нагадаємо, 18 квітня Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко та голова Групи підтримки України в Європейській Комісії Петер Вагнер підписали фінансову угоду на 50 млн євро щодо підтримки Фонду енергоефективності України. 21 квітня 2018 року у Вашингтоні Європейський Союз, Міжнародна фінансова корпорація, що входить до групи Світового банку, та уряд Німеччини підписали Угоду про створення мультидонорського фонду для співфінансування українського Фонду енергоефективності.

Відзначимо, що Програми Фонду енергоефективності будуть спрямовані в першу чергу на проведення енергоефективних заходів в ОСББ. Робота Фонду також спрямована на імплементацію Угоди України з ЄС та забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності. Фонд створюється за підтримки міжнародних партнерів – ЄС та Німеччини.

Фінансування Фонду енергоефективності у держбюджеті на поточний рік передбачено в розмірі 1.6 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)