ГоловнаГоловнеБудівництвоМінрегіон «зекономив» мільярди на будівництві

Мінрегіон «зекономив» мільярди на будівництві

Мінрегіон перевірив правильність визначення вартості будівництва. У результаті, будівництво буде коштувати значно дешевше.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ провело перевірку правильності визначення вартості будівництва, що здійснюється за державні кошти. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Відомством було відхилено 20 звернень на суму 762,3 млн грн як необґрунтовані. Після опрацювання обґрунтовуючих матеріалів за 30 зверненнями на суму 712 млн грн, виявлене завищення вартості робіт майже 71,5 млн грн або на 10%.

Заявлена вартість будівництва 245,3 млрд грн була зменшена на 18,9 млрд грн, у тому числі тих, що затверджуються урядом, на 14,6 млрд грн на стадії експертизи та затвердження проектів будівництва.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон прийняв національний стандарт ДСТУ Б Д.1. -1: 2013 «Правила визначення вартості будівництва». Також були уточнені підходи до визначення вартості окремих складових будівельної продукції.

 
Коментарі (0)