ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінрегіон знайшов спосіб підвищення обсягів будівництва

Мінрегіон знайшов спосіб підвищення обсягів будівництва

За даними Держстату, протягом поточного року в Україні впали обсяги будівництва інженерних споруд та нежитлових будівель, втім у Мінрегіоні знають, як виправити ситуацію.

Стабілізація діяльності будівельного комплексу вимагає активізації промислового та інженерно-транспортного секторів економіки держави. На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко, коментуючи наведену Держстатом інформацію щодо обсягів виконаних будівельних робіт за січень-вересень поточного року, - повідомляє прес-служба відомства.

Так, протягом вказаного періоду було виконано будівельних робіт на суму 39,4 млрд грн, що в порівняльних цінах на 16,2% менше за відповідний період минулого року.

За словами заступника Міністра, це викликано перш за все падінням обсягів виконаних робіт у секторах будівництва інженерних споруд майже на 21% та нежитлових будівель – на 19%. У той же час  реалізація програм будівництва житла за державної підтримки дозволила досягти зростання обсягів виконаних робіт з житлових будівель за вказаний період понад 7%.

«Існуючі потужності будівельних організацій сьогодні дозволяють вдвічі збільшити обсяги будівельних робіт за умови спрямування  кредитних та приватних коштів на будівництво об’єктів промисловості та транспорту. У цьому напряму необхідно зосередити зусилля центральних та місцевих органів виконавчої влади»,  - сказав Дмитро Ісаєнко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, відповідно до прогнозно-індикативних показників у 2013 році в Україні планується побудувати близько 11 млн кв м житла.

 
Коментарі (0)