ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняМінрегіон зобов'язує застосовувати енергозберігаючі технологій при будівництві шкіл

Мінрегіон зобов'язує застосовувати енергозберігаючі технологій при будівництві шкіл

Мінрегіон вводить обов'язкове впровадження енергозберігаючих технологій і матеріалів при будівництві або реконструкції загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вводить обов’язкове впровадження енергозберігаючих технологій та матеріалів під час будівництва чи реконструкції загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, завдяки чому мінімум на 20% збільшується строк експлуатації таких будівель, повідомляє прес-служба Мінрегіону. 
 
Відповідні зміни містяться у нових ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» та ДБН В.2.2-4-2018 «Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти». Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.
 
Впровадження енергоефективних заходів також дозволяє економити 20-30% коштів на енергоресурси та сприяє створенню сучасних комфортних умов перебування дітей у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах.
 
Згідно з новими ДБН, усі планувальні та технологічні рішення повинні забезпечувати оптимальний рівень енерговитрат при будівництві та експлуатації. Системи теплопостачання мають бути облаштовані пристроями для автоматичного регулювання теплової потужності.
 
Огороджувальні конструкції повинні проектуватися з теплозахисними властивостями, які забезпечують питоме споживання теплової енергії, що використовується на теплопостачання, забезпечення мікроклімату тощо.
 
Оновлені ДБН вже опубліковані. ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» набирає чинності з 1 вересня 2018 року, ДБН В.2.2-4-2018 «Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти» — з 1 жовтня 2018 року.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)