ГоловнаНовини ЖКГПодіїМіністри передумали йти у відставку

Міністри передумали йти у відставку

Міністерський «бум» звільнень, який сколихнув Кабмін, поки що відкладається. Зокрема, Міністр інфраструктури погодився відстрочити свою відставку, однак за умови виконання низки умов.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив про відкликання своєї заяви про відставку з посади очільника відомства. Окрім того, аналогічні заяви зробили Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, Міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко та Міністр інформаційної політики України Юрій Стець. Про це чиновники заявили в ході засідання Кабінету Міністрів,  повідомили у прес-служби уряду.

Втім, пан Пивоварський все ж висунув свої умови подальшої роботи на посаді Міністра, а саме виконання наступних принципів: «Перший принцип – це справедлива зарплата для державних службовців. Ми повинні створити умови для боротьби з корупцією. Держслужбовці повинні отримувати справедливу заробітну платню, зважаючи, які ризики вони на себе беруть, зважаючи, яка на них лежить відповідальність».

Втім, на цьому вимоги Міністра не закінчилися. Посадовець також наголосив на необхідності прозорих умов проведення закупівель держпідприємствами. Адже, за його словами, у минулому році «було зекономлено мільярди гривень на держзакупівлях в «Укрзалізниці».

«Публічні державні закупівлі, публічні закупівлі на державних підприємствах повинні стати нормою. Не повинно бути виключень. Ми повинні перейти на нові прозорі умови закупівель, що зекономить величезні гроші, завдяки яким ми зможемо платити справедливу зарплатню не лише для держслужбовців, а й для керівників державних підприємств. Ми повинні цей принцип закріпити законодавчо», - наголосив Андрій Пивоварський.

Нагадаємо, що Міністр економіки Айварас Абромавичус подав у відставку з посади очільника відомства. При цьому, чиновник наголосив, що готовий іти негайно. Причиною звільнення, за словами поки що Міністра є конфлікт із заступником керівника парламентської фракції.

 
Коментарі (0)