ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМодернізація ліфтів виявилася для бюджету «непідйомною»

Модернізація ліфтів виявилася для бюджету «непідйомною»

Думки Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ та регіональної політики з Міністерством фінансів розійшлися

У питанні необхідності прийняття змін до Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009 – 2014 роки думки Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ та регіональної політики з Міністерством фінансів розійшлися.

Про це на сьогоднішньому засіданні Ради заявив заступник голови згаданого парламентського комітету Микола Деркач.

Пояснюючи позицію різних органів влади щодо даного законопроекту, народний депутат пояснив: у своєму висновку Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради зазначило, що реалізація даного законопроекту вимагає значних додаткових коштів з державного бюджету (близько 5,7 млрд грн), і в зв'язку з цим необхідно отримати певний висновок Кабінету Міністрів. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ підтримало цей законопроект, але парламентський комітет з питань бюджету зазначив, що суб'єктом законодавчої ініціативи не надано фінансово-економічне обгрунтування до даного законопроекту. А Міністерство фінансів України не підтримало прийняття документа, «оскільки пропозиції щодо модернізації ліфтового обладнання за рахунок виключно коштів державного бюджету, незалежно від форм власності житлового фонду та без залучення інших джерел фінансування, є недостатньо обгрунтованим».

У свою чергу, профільний парламентський комітет, рекомендуючи Верховній Раді прийняти даний документ, виходив, за словами пана Деркача, «з соціальної значущості законопроекту і зношеності ліфтового господарства».

Нагадаємо, народні депутати відмовилися сьогодні прийняти у повторному першому читанні за основу законопроект № 9457 «Про внесення змін до Закону «Про загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009 - 2014 роки» (щодо включення окремого заходу «Капітальний ремонт, модернізація та заміна ліфтового обладнання»). За такий проект проголосували лише 64 народних депутата при необхідній кількості 226 голосів.



Катерина Селіванова

 
Коментарі (0)