ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаМодернізація ЖКГ пройде з затягненими поясами

Модернізація ЖКГ пройде з затягненими поясами

Мінрегіон визначився з пріоритетними напрямками модернізації галузі в регіонах протягом поточного року. Однак фінансування галузі ЖКГ на 2014 рік значно урізане.

Цьогоріч регіони поновлять роботу з провадження заходів по модернізації всіх підгалузей житлово-комунальнгого господарстава. На цьому наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

«Необхідно продовжити роботу по модернізації житлово-комунального господарства. На сьогодні не працює 3 тисячі ліфтів. У 8 тисячах житлових будинків необхідно здійснити капітальний ремонт покрівель. 6 тисяч км теплових мереж і 37,5 тисяч км водопровідних та каналізаційних мереж потребують заміни. Першочергової  заміни  потребують 16 тисяч котлів та 8 тисяч насосних агрегатів», - зазначив Геннадій Темник.

Він наголосив, що для проведення модернізації галузі, Мінрегіоном активізовано співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями. Ініційовано до впровадження 6 проектів з міжнародними фінансовими організаціями (ЄІБ, JICA, Світовий банк, ЄБРР, НЕФКО) по залученню в галузь кредитних інвестицій у обсязі 21,8 млрд грн.

Читайте також: Модернізацію ЖКГ виразили у грошових одиницях

«Проекти будуть впроваджені практично у всіх сферах житлово-комунального господарства», - наголосив Міністр.

Пріоритетами розвитку галузі на минулий рік, за словами Геннадія Темника, є підвищення рівня забезпеченості населення комунальними послугами та підвищення їх якості і забезпечення безперебійності цих послуг. Також на першому місці - скорочення споживання природного газу на виробництво теплової енергії, стовідсоткове забезпечення технологічного та комерційного обліку води і тепла, зниження втрат та неврахованих витрат та ряд інших завдань.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше», попри поставлені завдання, котельні у 8 регіонах країни досі повністю не оснащені приладами обліку тепла. Не краща ситуація і зі встановленням приладів обліку на водопровідно-каналізаційних підприємствах.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада без обговорення схвалила проект закону №3000 «Про державний бюджет України на 2014 рік». Згідно з цим документом, сумарні витрати галузей ЖКГ, будівництва, а також сфери регіонального розвитку, будуть жорстко урізані до 1,6 млрд грн. Це менше однієї шостої запланованих на потреби однієї галузі ЖКГ коштів у 2013 році (6,1 млрд грн).

 
Коментарі (0)