ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМолодіжній іпотеці «світить» ще п’ять років

Молодіжній іпотеці «світить» ще п’ять років

Кабінет міністрів має намір подовжити програму молодіжного житлового кредитування ще на п’ять років – до 2017 року.

Про це заявив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, інформує прес-служба фонду.

За словами чиновника, доопрацьований проект відповідної постанови було розглянуто Держфондом та протягом місяця буде внесено на засідання уряду.

Леонід Рисухін також зазначив, що механізм пільгового житлового кредитування молодих сімей є найбільш затребуваним серед молоді.

«Тільки зареєстрованих у фонді сімей, що бажають скористуватись програмою дешевої іпотеки, налічується 16 тисяч. А всього в Україні, за різними оцінками, таких сімей наразі не менше 100 тисяч», - зазначив він, додавши, що молодь обізнана з основними положеннями цієї програми і чекає її продовження на наступні роки.

Зазначимо, що на засіданні Кабміну 24 вересня заслухано звіт щодо виконання програми молодіжного житлового кредитування за 2002 – 2012 роки. У результаті урядом було визначено, що діючий порядок надання пільгових молодіжних житлових кредитів потребує змін у відповідності до сучасних вимог, та необхідності підтримки окремих цільових категорій молоді, зокрема молодих спеціалістів, які направляються у сільську місцевість.

«На засіданні уряду відзначалося про необхідність врахування багаторічного досвіду Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та розширення функцій цієї державної установи. Крім того, Мінфіну було доручено наблизити з IV кварталу на III квартал поточного року видатки за програмами пільгового молодіжного кредитування та доступного житла», - підкреслив Леонід Рисухін.

Нагадаємо, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву планує до кінця поточного року за результатами реалізації чотирьох державних житлових програм забезпечити житлом до 2,5 тисяч громадян. Це вдвічі перевищить аналогічні показники 2011-го. У загальному фонді держбюджету на 2012 рік передбачено 5,6 млн грн на пільгове іпотечне кредитування молодіжного будівництва, а на часткову компенсацію по кредитам для молодих сімей - 111,04 млн грн.

 
Коментарі (0)