ГоловнаНовини ЖКГПодіїМонополістів ЖКГ на Донеччині передадуть міськрадам

Монополістів ЖКГ на Донеччині передадуть міськрадам

У Донецькій області оголосили масштабну демонополізацію у сфері комунальних послуг. Окрім того, у регіоні намагаються повернути на підконтрольну Україні територію основне водопостачальне підприємство.

У Донецькій області до 2017 року планують демонополізувати сферу комунальних послуг регіону. Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, передає прес-служба відомства.

За його словами, комунальні підприємства, котрі є монополістами у цій сфері, потрібно передати в управління міським радам.

«Чітко поставлена задача: теплокомуненерго, «Воду Донбасу» та інші структури з надання комунальних послуг до 2017 року потрібно передати в управління міських рад. Я розумію, для чого створювалось ці монстри. Державні субсидії, компенсації різниці в тарифах йшли на підприємства, а гроші розпилювалися. Насправді ключовий ринковий механізм - це демонополізація», - наголосив очільник області.

Окрім того, губернатор наголосив, що наразі триває робота з повернення КП «Компанія «Вода Донбасу» на підконтрольну Україні територію області.

«Друге питання - реструктуризація боргу підприємства, який уже перевищив 2 млрд. грн. Моє завдання - чітка і жорстка реструктуризація. За новою компанією залишити тільки водопровідні магістралі, решту в принципі реформувати, підготувати, відремонтувати і передати в управління містам. Іншого виходу я не бачу», - підкреслив посадовець.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Донецькій області відновили стабільне електропостачання десятитисячному місту. Ремонтники відремонтували високовольтну лінію електропередач, яка була пошкоджена в минулому році в ході бойових дій.

 
Коментарі (0)