ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення продовжено до 1 січня 2020 року

Мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення продовжено до 1 січня 2020 року

Верховна Рада отримала від Президента України Петра Порошенка підписаний закон про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.
Вчора, 4  лютого 2019 року, Верховна Рада отримала від Президента України Петра Порошенка підписаний закон про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року. 
 
Відповідні дані містяться на сайті Верховної Ради, повідомляє "Україна Комунальна".
 
Закон забороняє купівлю-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб. Усі угоди (у тому числі довіреності), укладені під час дії заборони на купівлю-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв), є недійсними вже з моменту їх укладання.
 

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що продовження мораторію дозволить врегулювати за цей час на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові акти для введення сільськогосподарських земель в економічний обіг. 

 
Коментарі (0)