ГоловнаНовини ЖКГПодіїМісцеві вибори 2020: як правильно заповнити бюлетень

Місцеві вибори 2020: як правильно заповнити бюлетень

Щоб ваш голос був дійсно врахований, пропонуємо заздалегідь розглянути особливості нової системи виборів. Головне нововведення стосується способу заповнення бюлетенів. Виборці на ділянці отримають на руки бюлетені нового зразка.
Напередодні місцевих виборів, що пройдуть в Україні 25 жовтня 2020 року, влада повністю змінила виборче законодавство. Щоб ваш голос був дійсно врахований, пропонуємо заздалегідь роздивитись особливості нової системи виборів.
 
Головне нововведення стосується способу заповнення бюлетенів. Виборці на дільниці отримають на руки бюлетені нового зразка. Однак переважна більшість не знає, як правильно їх заповнити. У чому зміни?
 
Складність полягає у тому, щоб визначитись та правильно проголосувати за депутатів міських, районних та обласних рад. Звертаю увагу, що колір бюлетенів буде різний, але механізм однаковий.
 
У бюлетені можна буде поставити галочку або плюсик біля назви партії, яку ви обрали, а також вписати номер конкретного кандидата з її списку.
 
Тобто вам потрібно буде зробити дві дії: поставити галочку біля назви партії та вписати поруч номер кандидата. Список кандидатів буде опубліковано тут же, біля квадратиків для голосування.
 
Дуже важливо проголосувати за одну з партій – у такому випадку ваш голос точно буде зараховано. Якщо ви не проголосуєте за кандидата – не біда. Достатньо буде позначки за партію. Однак ми просимо проявити громадянську позицію та все ж таки обрати одного з кандидатів.
 
Отже, на виборчій дільниці потрібно буде зробити таке:
 
Крок Проголосуйте за обрану партію – поставте галочку або плюс поруч із назвою партії.
 
Крок Проголосуйте за обраного кандидата – впишіть його номер у квадратик із трафаретом (як вказано на малюнку).
 
Не соромтесь і, якщо неправильно заповнили бюлетень, зверніться до представника виборчої комісії за новим примірником бюлетеня. Це можна зробити лише один раз.
 

Не буде складно голосувати за міського голову, таку процедуру голосування ми вже проходили майже кожні вибори. Просто напроти кандидата, якого ви визначили, необхідно поставити галочку або плюсик. Звертаю увагу на те, щоб кожен з вас зміг проголосувати на виборах, необхідно перевірити чи дійсно ваші дані є у списках. 

 
Коментарі (0)