ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійМістобудівна документація потребує коштовних інвестицій

Містобудівна документація потребує коштовних інвестицій

Цьогоріч продовжиться робота із забезпечення регіонів містобудівною документацією. На ці цілі необхідно близько 200 млн грн інвестицій.

Робота по завершенню розробки та затвердження схем планування територій та оновлення застарілих генеральних планів міст вимагає близько 200 млн грн інвестицій, - повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Цього року Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул поставив завдання активізувати роботу по забезпеченню регіонів містобудівною документацією. Він констатував, що в минулому році були розроблені та затверджені генеральні плани всіх обласних центрів. Проведена актуалізація генеральних планів для понад 1,1 тис. міст.

«Зараз вимагають оновлення застарілі генеральні плани ще 201-го міста. Необхідно завершити цю роботу в поточному році», - зазначив Олександр Вілкул.

Він також зазначив, що протягом минулого року розроблена і затверджена схема планування територій 7-ми областей. Це Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Полтавська та Сумська області. До кінця цього року необхідно завершити розробку та затвердження схем планування територій ще 6 областей - Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Тернопільської, Херсонської та Хмельницької.

Важливим завданням для місцевої влади на цей рік, за словами Олександра Вілкула, є створення умов для вільного доступу громадськості до генеральних планів.

У свою чергу, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник наголосив, що поставлені Віце-прем'єром завдання вимагають від Міністерства, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування максимальної концентрації людських і фінансових ресурсів.

За його словами, робота щодо завершення розробки та затвердження схем планування територій, оновлення застарілих генеральних планів міст, з точки зору ведення інвестиційної діяльності, є вкрай необхідною і повинна бути виконана протягом 2014 року. Для цього необхідно близько 200 млн грн.

«Мінрегіон працює над питанням виділення коштів з державного бюджету. Органи місцевого самоврядування також зобов'язані передбачати видатки в місцевих бюджетах на розробку містобудівної документації», - сказав Геннадій Темник.

 
Коментарі (0)