ГоловнаНовини ЖКГПодіїМТОТ ініціює застосування санкцій до осіб які беруть участь у будівництві Керченського моста

МТОТ ініціює застосування санкцій до осіб які беруть участь у будівництві Керченського моста

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій ініціює застосування санкцій до осіб, які були залучені в процес незаконного будівництва Керченського мосту
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України ініціює застосування санкцій до осіб, що були залучені до процесу незаконного будівництва Керченського мосту, повідомляє прес-служба МТОТ.
 
МТОТ ініціювало питання застосування санкцій до 19 юридичних осіб (приватних компаній та компаній в федеральній власності РФ, федеральних установ РФ) та 22 фізичних осіб, які є керівниками/засновниками юридичних осіб, залучених до процесу незаконного будівництва Керченського мосту, з урахуванням наявної інформації та підготувало відповідний пакет документів.
 
Запровадження санкцій до усіх причетних юридичних осіб (приватних компаній та компаній в федеральній власності РФ, федеральних установ РФ) та фізичних осіб, що брали участь у незаконному будівництві Керченського мосту унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами Європейського Союзу та Сполученими Штатами Америки.
 
Більшість з переліку фізичних та юридичних осіб, так чи інакше залучені до здійснення Російською Федерацією великих інфраструктурних проектів, спрямованих на незаконне включення інфраструктури тимчасово окупованого Кримського півострова до складу Російської Федерації. В тому числі, на забезпечення транспортної доступності Кримського півострова з території Російської Федерації.
 
Прийняття проекту розпорядження про застосування санкцій до причетних до будівництва Керченського мосту відповідає позиції України в питанні захисту права користування виключною морською економічною зоною, запроваджує санкції стосовно юридичних та фізичних осіб, що були визначені підрядниками та взяли участь в незаконному будівництві транспортного переходу через Керченську протоку.
 
На сьогодні проект розпорядження щодо застосування санкцій причетних до будівництва Керченського мосту вже погоджено з центральними органами виконавчої влади та спеціальними правоохоронними органами і направлено до Кабінету Міністрів України.
 
Надалі відповідне розпорядження буде винесене на розгляд Уряду та на засідання Ради національної безпеки та оборони України.
 
Коментарі (0)