ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМВФ демонструє категоричну позицію

МВФ демонструє категоричну позицію

МВФ не хоче поступатися перед Україною. Міжнародна фінансова організація наполягає на виконанні ключових умов, від яких залежить відкриття нової кредитної лінії.

Міжнародний валютний фонд наполягає на виконанні Україною раніше озвучених вимог, а саме - на переході до гнучкого валютного курсу і підвищення тарифів на газ для населення з метою зміцнення позицій енергетичного сектора, для продовження співпраці і відновлення фінансування в рамках програми стенд-бай. Про це заявив глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше, пише economics.unian.net.

«Наша рекомендація - це йти в тому напрямку, який озвучено... Це впровадження пакету заходів для забезпечення перспектив зростання в середньостроковій перспективі, у тому числі гнучкість курсу, чесна конкуренція, зміцнення фінансового сектору, зниження бюджетного дефіциту і зміцнення енергетичного сектору, що в першу чергу передбачає підвищення тарифів», - сказав пан Ваше.

При цьому він зазначив, що робота місії МВФ являє собою регулярні консультації, які проводяться з усіма зацікавленими сторонами.

«Ми розглядаємо економічні тенденції, дивимося на плани уряду, ситуацію в економіці країни», - сказав голова представництва МВФ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні почала роботу технічна місія Міжнародного валютного фонду.

Нагадаємо, попередня програма stand-by завершила свою дію ще в минулому році. З тих пір, Україна розраховує на відкриття нової кредитної лінії МВФ в обсязі близько 15 млрд дол.. Ці кошти в першу чергу необхідні для проведення виплат за попередніми кредитами МВФ - у жовтні-листопаді цього року країні належить виплатити фонду три транші на загальну суму 1,57 млрд. дол. Ще 2,5 млрд дол. потрібно виплатити в 2014 році.

Як відомо, однією з ключових умов для отримання Україною фінансової допомоги МВФ є підвищення тарифів на газ для населення на 40%. Свою вимогу представники фонду, зокрема, аргументують фінансовим станом «Нафтогазу».

 
Коментарі (0)