ГоловнаГоловнеТарифи ЖКГУряд може відшукати компроміс з МВФ

Уряд може відшукати компроміс з МВФ

МВФ вирішує, чи видати Україні кредит. Втім, експерти налаштовані позитивно: уряд знайде компроміс з фінансовою організацією у вирішенні головного питання.

В Україні почала роботу технічна місія Міжнародного валютного фонду. Як раніше повідомлялося, однією з проблем у відносинах з МВФ є вимога підвищити тарифи на газ і опалення для населення. Втім, експерти вважають, що з тарифами на газ знайдеться компроміс. Про це пише «Сегодня».

Так, саме отримання кредиту не є головним для України, вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Він нам не настільки необхідний. Ми можемо погасити існуючий кредит і взагалі не займати більше гроші. Однак нам необхідно відновлення співпраці з МВФ, адже це - позитивний сигнал для іноземних інвесторів. І якщо ми домовимося, вони зможуть спокійно вкладати гроші в Україну», - вважає експерт.
 
«Думаю, місія зможе знайти компроміс з владою на вимогу підвищення тарифів на газ: їх або не підвищать зовсім, або підвищать, але помірно, а Україна буде розвивати в себе видобуток сланцевого газу при підтримці американських компаній. МВФ це може влаштувати», - розповів Охріменко.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, місія МВФ відновлює роботу в Україні. Влада продовжує сподіватися на відкриття нової кредитної лінії, проте досягти результату, як і раніше складно, так як уряд неодноразово заявляв про неготовність виконати ключову умову МВФ.
 
Нагадаємо, попередня програма stand-by завершила свою дію ще в минулому році. З тих пір, Україна розраховує на відкриття нової кредитної лінії МВФ в обсязі близько 15 млрд дол..
 
Коментарі (0)