ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГМВФ не вимагав від Києва «стрибка» цін на комуналку

МВФ не вимагав від Києва «стрибка» цін на комуналку

МВФ не ставив Україні вимогу підвищення тарифів на комунальні послуги як передумову для надання кредиту. Це була ідея уряду, яка відкладає економічне зростання країни.

Міжнародний валютний фонд не висував Україні прямої вимоги підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги як умови отримання кредиту. Про це повідомив на свої сторінці у Facebook колишній Міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Екс-чиновник заявляє, що МВФ чекає від Києва стабілізації ситуації на енергоринку країни та скорочення дефіциту НАК «Нафтогазу України».

«Скоротити дефіцит «Нафтогазу» також можна було б шляхом кардинального зниження витрат цій держкомпанії, значна частина яких має корупційну складову, а також перекриттям схем споживання комерційними підприємствами дешевого газу українського видобутку, призначеного для населення. Але замість цього уряд віддав перевагу в черговий раз залізти в кишені до своїх громадян», - пише екс-Міністр.

Читайте також: «Нафтогаз» рятують ціною знищення теплоенерго

За словами пана Клименка, підвищення тарифів на комуналку не забезпечить економічного зростання країни та не є позитивним кроком в напрямку залучення інвестицій. Політик вважає, що таким чином влада лише відтягує розв’язання проблеми.

Нагадаємо, з 1 квітня поточного року мінімальний тариф на газ для населення підвищиться в 3,3 рази - до 3,6 тис. грн за тис. куб. м палива. При цьому мінімальний тариф на газ для населення встановлюватиметься в опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня при максимальному споживанні палива в обсязі до 200 кубометрів на місяць. У разі перевищення встановленого мінімального обсягу, наступні обсяги будуть оплачуватися з розрахунку 7,188 тис. грн за тис. куб. м палива. У період міжсезоння - з 1 травня по 30 вересня - вартість природного газу складе 7,188 тис. грн за тис. куб. м, незалежно від обсягів споживання.

Що стосується тарифів на централізоване опалення - вартість тепла для українців підвищиться також з 1 квітня на 71,8%, тобто до 537,2 грн за Гкал.
 
Не оминуло підвищення тарифів й електроенергію для населення, яке пройде у 5 етапів. Зокрема, до квітня 2017 року тарифи мають зрости в 3,5 рази, досягнувши середньозваженого рівня 122,83 коп. за кВ-год.

 
Коментарі (2)
Sergiy1
12 Березня 2015 p. 08:43
От і в тому основна причина дурдому! Бо спутали юні таланти енергоносії та воду, яка до будинку є товаром.Задурили МВФ. А в квартирі продають послугу комунальну.Яку втюрили в порушення всього іншого чинного законодавства монополістам.Та ще й тарифи для Хасапетовки встановлюється в Києві. Замість того, щоб встановити оптові ціни до будинку та роздрібні в квартирі на товар. А енергосервісні Компанії домовляться із споживачами,як при таких тарифах зменшити споживаня.Скільки замовлять споживачі ,скільки і отримають. А хто із юних талантів дасть відповіді? Що таке виробництво центрального опалення? Чим відрізняється вода питна від води холодної в крартирі? Мабуть через охолоджуючь установки прокачують.
Коля Пухов
12 Березня 2015 p. 20:54
Підвищення тарифів (цін) -- це наслідок знецінення гривні. А ідею постійного знецінення національних грошей було закладено ще у 1992 році. А цей уряд повторює усі помилки усіх своїх попередників, які підтримували бюджет зовнішніми запозиченнями та знеціненням гривні. Тільки зараз швидкість знецінення гривні зросла катастрофічно і вже досягає швидкості знецінення купонокарбованця у 1992--1996 роках. В 1992 році купонокарбованець прирівнювався до радянського рубля, і квартплата була всього 14 (чотирнадцять) купонокарбованців. А в 1996 році квартплата вже стала декілька мільйонів купонокарбованців. Швидкість знецінення гривні зараз майже така ж , як і купонокарбованця на початку 90-х. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Чи можна побудувати міцну будівлю на гнилому фундаменті? Чи може бути довіра там, де багато разів обманювали і продовжують обманювати?