ГоловнаПолітикаСША розширили санкції щодо Росії

США розширили санкції щодо Росії

Міністерство фінансів США додало в «чорний список» три людини і 9 підприємств з РФ. Санкції стосуються Криму і Донбасу
Міністерство фінансів США додало до «чорного списку» три особи та 9 підприємств з РФ. Санкції стосуються Криму і Донбасу, про це розповів під час телефонного брифінгу в Брюсселі спецпредставник США з питань України Курт Волкер, передає кореспондент УНН.
 
“Інша тема, яку я хотів би підняти, і це — те, чому цей дзвінок є важливим: сьогодні Сполучені Штати Америки запроваджують фінансові санкції, нові санкції, пов’язані з Кримом та Донбасом”, — сказав Волкер.
 
За його словами, відповідна інформація буде оголошена Міністерством фінансів пізніше сьогодні.
 
“Це будуть санкції щодо трьох фізичних та дев’яти юридичних осіб, які підтримують спроби Росії інтегрувати Кримський регіон України за допомогою приватних інвестицій та проектів, а також проти тих, хто здійснив серйозні порушення прав людини”, — пояснив спецпредставник.
 
“Це перший крок, зроблений в форматі санкцій, який явно визнає те, що Росія насправді контролює регіон Донбас”, — підкреслив він.
 
За словами Волкера, санкції підтверджують заяву, зроблену раніше Держсекретарем США Майком Помпео.
 

Спецпредставник США додав, що Мінфін мав оприлюднити інформацію щодо розширення “чорного списку” о 10:30 за Вашингтоном. Зазначимо, станом на 19:30 за Києвом (12:30 за Вашингтоном) санкції на сайті Мінфіну США не з’явились. 

 
Коментарі (0)