ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняМВС викрило розкрадачів майна «Нафтогазу»

МВС викрило розкрадачів майна «Нафтогазу»

В МВС розслідують справу щодо розкрадання держмайна на суму понад 1,4 млрд грн. Правоохоронці викрили службовців компаній «Нафтогаз» та «Газукраїна-Коммерс», причетних до справи. Наразі йде слідство.

У Міністерстві внутрішніх справ викрили службових осіб, причетних до розкрадання державного майна на суму понад 1,4 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба МВС.

«До розкрадання причетні службовці НАК «Нафтогаз України» і ТОВ «Газукраїна-Коммерс». Наразі за цим фактом стосовно вказаних осіб ГСУ МВС зареєстроване кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» КК України. З метою забезпечення виконання судових рішень службовим особам зазначених підприємств заборонено виїжджати за межі території України», – йдеться в повідомленні.
 
  
«Встановлено, що 4 компанії групи (ТОВ «Зовнітрансгаз», ДП «Петрол», ПМП «Петрол - Форвардінг» та ПП «Армада-Плюс») протягом 2012-2013 років ввезли на територію держави нафтопродуктів на суму 25 млрд грн для їх переробки як сировини і наступного реекспорту за кордон», – пише «Комерсант».
 
За інформацією видання, фактично продукція була реалізована на території держави без митного оформлення та сплати податків і зборів, від чого бюджет втратив близько 7 млрд грн.
 
З метою прикриття злочинної діяльності було створено ряд фіктивних підприємств, які за підробленими документами реалізовували нафтопродукти на території України без сплати податків легальним оптовим постачальникам палива.
 
Наразі відкрито 11 кримінальних проваджень у Криму, Київській, Харківській, Одеській, Черкаській, Кіровоградській, Хмельницькій, Луганській, Рівненській областях та Києві.
 
Коментарі (0)