ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМіжнародні експерти допускають дефолт «Нафтогазу»

Міжнародні експерти допускають дефолт «Нафтогазу»

Міжнародні експерти допускають можливість дефолту «Нафтогазу», якщо компанію вчасно не підтримає держава. Адже, НАК має великий операційний дефіцит.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings не відкидає можливості дефолту НАК «Нафтогазу України». Це може статися у тому випадку, якщо компанія не отримає державної підтримки, передає прес-служба «РБК-Україна» з посиланням на прес-службу агентства.

«Ми вважаємо, що своєчасна фінансова підтримка з боку держави залишається критично важливою для його платоспроможності, так як «Нафтогаз» має значний операційний дефіцит, викликаний невідповідністю між імпортними цінами на газ і внутрішніми тарифами на газ. Ми вважаємо, що компанії, швидше за все, загрожує дефолт без такої підтримки», - заявляють у Fitch.

Окрім цього, міжнародні експерти повідомили, що зважаючи на тісні взаємини НАКу та держави, яка наразі зазнає політичних ризиків, продовжується фінансове ослаблення останньої.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» та «Укртрансгаз» звинувачують у розкраданні державних коштів. Сума завданих збитків складає майже півмільярда гривень. Та, на думку експертів, навіть відшкодування цієї суми не допоможе НАКу скоротити борги.

 
Коментарі (0)