ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНа «багатих покладуть» компенсацію різниці в тарифах

На «багатих покладуть» компенсацію різниці в тарифах

В Україні не планується підвищення тарифів, проте існує ймовірність того, що частину тягаря бюджетної компенсації різниці в тарифах покладуть на багатих.

Прем'єр-міністр Микола Азаров запевняє, що в Україні не планується підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні уряду, - інформує РБК-Україна.

«Хочу серйозно застерегти всіх від спекуляцій щодо підвищення тарифів для населення. Ми вже два роки справляємося з ситуацією, не підвищуючи тарифів. І сьогодні зовсім не ті екстремальні умови, які були в 2010 році, щоб спекулювати на цій темі. Ми багато зробили для економії енергоресурсів та диверсифікації їх використання. Значно скоротили споживання невиправдано дорогого російського газу. Збільшили частку виробництва теплової енергії на вітчизняному вугіллі та альтернативному паливі. Реалізуємо енергоефективні проекти. Це правильний рух до енергетичної незалежності. Потрібні час і послідовність. Наші люди будуть платити тільки посильний згідно їх доходів і обгрунтований тариф», - заявив Микола Азаров.

У той же час Прем'єр-міністр повідомив, що «пропонує частину тягаря бюджетної компенсації різниці в тарифах покласти на багатих: «Ми будемо удосконалювати систему диференційованих тарифів для тих, хто безболісно може платити ринкову вартість теплопостачання та інших комунальних послуг. Це соціально справедлива система, заперечувати яку - просто нонсенс», - заявив Микола Азаров.

Нагадаємо, МВФ згоден співпрацювати з Україною в частині надання їй кредиту, однак вимагає підвищення тарифів на послуги ЖКГ. У свою чергу Микола Азаров заявив, що Україна домовиться з МВФ про кредит без підвищення тарифів на послуги ЖКГ.

 
Коментарі (0)