ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа будівництво Канівської ГАЕС направлять європейські кошти

На будівництво Канівської ГАЕС направлять європейські кошти

Будівництво Канівської гідроакумулюючої електростанції прокредитує європейська фінансова організація. Так, за словами Міністра Едуарда Ставицького, інвестори готові профінансувати 70% від загальної вартості будівництва.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) відкриє кредитну лінію на 750 млн євро для будівництва Канівської гідроакумулюючої електростанції. Про це повідомив у Брюсселі Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, пише «Укрінформ».

«Сьогодні у Люксембурзі ми укладемо угоду з Європейським інвестиційним банком про відкриття кредитної лінії у 750 млн євро на будівництво нової Канівської ГАЕС» - заявив Міністр.
 
Він також зазначив, що будівництво планується почати вже навесні 2014 року і завершити упродовж 6-7 років. Кошти на реалізацію проекту отримуватиме ДП «Укргідроенерго».
 
«Європейські інвестори профінансують щонайменше 70% від вартості будівництва», - додав Едуард Ставицький.
 
Нагадаємо, у вересні минулого року Україна та Європейський інвестиційний банк підписали угоду щодо отримання позики у розмірі 200 млн євро на реалізацію проекту «Реабілітація гідроелектростанцій».
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше фінансова організація  займалася фінансуванням й іншим проектів на теренах держави. Зокрема, нещодавно Європейський інвестиційний банк спільно з Європейським банком  реконструкції та розвитку прокредитував капітальний ремонт ділянок дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі (на Гомель) у розмірі близько 548 млн грн.
 
Також, з ЄІБ  було досягнуто попередньої домовленості щодо надання додаткових кредитних коштів на умовах співфінансування робіт з будівництва Бескидського тунелю. Очікується залучення ЄІБ та ЄБРР до проекту електрифікації залізничних колій на напрямках Волноваха-Комиш-Зоря-Запоріжжя та Долинська-Миколаїв-Колосівка.
 
Коментарі (0)