ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа Черкаси чекає «другий дубль» ремонту доріг

На Черкаси чекає «другий дубль» ремонту доріг

Угода з попереднім підрядником була розірвана в односторонньому порядку. Причина – неякісні роботи, що провів переможець тендеру. Новий підрядник має бути визначений на початку червня

Минулого тижня мерія Черкас оголосила тендер на проведення капітальних робіт із ремонту черкаських вулиць за кошти, отримані торік від випуску облігацій. Угода з попереднім підрядником була розірвана в односторонньому порядку. Причина – неякісні роботи, що провів переможець тендеру на деяких ділянках черкаських вулиць. Новий переможець тендеру має бути визначений на початку червня, з того часу розпочнуться і ремонтні роботи, повідомляє прес-служба Черкаської міськради.

Як пояснив міський голова Сергій Одарич, перш ніж оголосити тендер, міська влада підкоригувала проекти по ремонту доріг. Переважно це стосувалося реконструкції вул. Одеської. За його словами, проектанти зробили неякісний проект, який втілити у життя майже нереально.

«Склалося враження, що вони зробили цей проект «тяп-ляп», певно, розраховуючи на те, що його ніколи не виконуватимуть. Найголовніша задача цього проекту – відвести дощову воду з перехрестя Одеської та Котовського. Для цього проектанти мали придумати, яким чином це зробити. За їхньою пропозицію потрібно було прокласти самоплинний колектор до вул. Сумгаїтської на глибині 7 метрів! Уявіть, якої глибини має бути котлован, щоб укласти труби зливової каналізації?!» – говорить Сергій Одарич.

Проект довелося коригувати. Також новий проект замовляли на реконструкцію проспекту Хіміків (від вул. Громова до вул. Першотравневої). Більше того, відтепер до підрядників мерія висуває нові умови. Вони стосуються техніки, яка перевозитиме асфальтну суміш і яка проводитиме укладання асфальту. Підвищується планка і вимог до машин, які розливатимуть бітум тощо.

Як повідомляла «У.К.», наприкінці квітня відбувся тендер на поточний ремонт доріг, тротуарів та внутрішньобудинкових проїздів. Міська влада уклала угоди із переможцями тендеру - Черкаським шляхово-ремонтним будівельним управлінням та одним з приватних підприємств. Загалом на поточний ремонт доріг було передбачено понад 4,3 млн грн. 

А вже на початку травня обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного заволодіння службовими особами одного із підприємств міста Черкаси виділеними на капітальний ремонт доріг бюджетними коштами в сумі 289 тис. грн., які в подальшому були ними легалізовані.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)